نوع خبر

بازخوانی توصیه‌هایی برای آینده دانشگاه آزاد اسلامی از زبان آیت‌الله هاشمی رفسنجانی

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی دعوت حق را لبیک گفت اما یادگارانی از خود به جا گذاشت که تا همیشه تاریخ خدمات خود را به مردم ایران ارائه خواهند کرد. رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه البته هنوز آرزوهای زیادی برای دانشگاه آزاد اسلامی داشت، آرزوهایی برای کاری که همواره بر مخلصانه بودن آن تاکید داشت و همین اخلاص را دلیل پیشرفت دانشگاه آزاد اسلامی می‌دانست.

به گزارش روابط عمومی واحد کرمان به نقل از خبرگزاری آنا، آن‌چه می‌خوانید گزیده‌ای از توصیه‌های آیت‌الله هاشمی رفسنجانی درباره آینده دانشگاه آزاد اسلامی است.

مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی اندوخته‌ای برای مردم ایران در همه اعصار آینده است و به شکل رسمی وقف نیست، اما در حقیقت وقف دانش در ایران است و هیچ کس نمی‌تواند در این دانشگاه احساس و ادعای مالکیت کند. ایجاد اشتغال و تجاری‌سازی ابتکارات و اختراعات از ضرورت‌های جدی کشور است و ایجاد اشتغال آن هم برای تحصیل کردگان از برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی است. (در دیدار با دانشگاهیان واحد بوشهر)

جدّیت در تحصیل و علم وظیفه اصلی دانشجویان و از ضرورت‌های امروز و آینده کشور است. در کنار تحصیل، حضور و فعالیت در تشکّل‌ها، تمرین مسئولیت‌پذیری است و این فعالیت‌ها برای دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی ارزنده‌تر است، چون از وقتی که برایش پول پرداخت می‌کنند، برای ساختن امروز و آینده کشور، استفاده می‌کنند. دانشگاه آزاد اسلامی یک سرمایه ملی است که باید تا همیشه در خدمت پیشرفت کشور باشد. شما دانشجویان دولتی و غیردولتی سرمایه‌های کشور هستید و باید در علم و دانش به روز باشید تا نگذارید ایران عزیز از قافله پیشرفت بشریت عقب بیفتد.

پلاسما یکی از امتیازات ایران در سایه پیشرفت‌های دانشگاه آزاد اسلامی است و به زودی اولین نیروگاه آن ساخته می‌شود تا معضل زباله‌ها، به خصوص زباله‌های بیمارستانی که آثار آلودگی ویروسی خطرناکی برای جامعه و آلودگی محیط زیست دارند، برای همیشه در ایران حل شود. طرح‌های دانشگاه آزاد اسلامی برای حفظ محیط‌زیست افتخارآمیز است، ولی باید طرح تثبیت خاک را در کشورهای اطراف ایران هم اجرا کنیم تا هر بادی که می‌تواند لطیف باشد، گرد و غبار بر مردم ایران نریزد. (در دیدار با تشکل‌های دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی)

دانشگاه آزاد اسلامی مرکزی از مردم و برای مردم است. 40 هزار کارمند و 70 هزار عضو هیأت علمی در این دانشگاه مشغول هستند که مسئولان دولتی صراحتاً می‌گویند امید ما به قدرت جذب دانشگاه آزاد اسلامی است. (در همایش تجلیل از دریانوردان، صنعتگران و کارکنان و دانشجویان ممتاز واحد خارک)

برنامه‌ریزی برای تأمین آب فراوان و ارزان بشریت از وظایف جدّی ملی، منطقه‌ای و جهانی هر انسانی است و در آنجا که سیاستگذاری‌ها با دانشگاه آزاد اسلامی است، برنامه‌ای داریم تا با استفاده از ظرفیت‌ها، به کمک کشور و حتی جهان بیاییم. (در مراسمی که به مناسبت اولین سالگرد ابلاغ سیاست‌های کلی محیط‌زیست)

ما مسئولان و دست‌اندرکاران ایجاد دانشگاه آزاد اسلامی، هیچ هدفی جز انجام وظیفه و خدمت به انقلاب، اسلام و ایران نداشتیم و نداریم. البته باید برای رشد و پیشرفت کشور، نیروی انسانی متخصص و کاردان را در همه زمینه‌ها در این دانشگاه توسعه دهیم. دانشگاه آزاد اسلامی وارد بخش جدیدی از ارائه خدمات به مردم و کشور شده است. از شما مدیران و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی می‌خواهم که سعی کنید گام‌های بلندی برای رشد و توسعه دانشگاه آزاد اسلامی بردارید. حتی اولیا و انبیا نیز در راه رسیدن به اهداف خود، دچار سختی‌ها و عذاب‌هایی بودند، اما در نهایت پیروز و موفق می‌شدند. کسی که هدفش کسب رضایت خداوند است، در مسیر به زحمت می‌افتد و دچار گرفتاری‌هایی می‌شود، اما در نهایت با نصرت الهی به سرمنزل مقصود می‌رسد. راه درستی را در پیش گرفته‌ایم، در نتیجه با صبر و پشتکار مسائل حل خواهد شد.

مردم همیشه حامی این دانشگاه بودند و هستند. همانطور که تا به امروز مردم از انقلاب اسلامی که خودشان با دست خالی آن را خلق کردند، محافظت کردند از دانشگاه آزاد اسلامی که یک دانشگاه مردمی است، نیز محافظت می‌کنند. من به مدیران و مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی توصیه می‌کنم کار خود را با صداقت، پشتکار، مردم دوستی و دانش دوستی ادامه دهند و از فرایندهای بروکراسی دست‌وپاگیر که جذب استاد و دانشجو را به تعویق می‌اندازد و در کار دانشجویان خلل وارد می‌کنند، پرهیز کنند. (در جلسه پایش امور استان‌های دانشگاه آزاد اسلامی)

این دانشگاه مالکی ندارد و مانند مسجد متعلق به خدا و مردم است. دانشگاه آزاد اسلامی مالک و سهام‌داری ندارد و این نهاد سر تا پا برای مردم و خداست و نه ارثی در آن است نه سودی برای شخص. انجام کارهای دانش‌بنیان و جدی گرفتن حضور این دانشگاه در سراسر کشور و حتی در اقصی نقاط جهان، اعتبار علمی ایران را بالا می‌برد. دانشگاه‌آزاد زمینه مناسبی برای حرکت‌های علمی، صنعتی، اقتصادی و حتی اجرای طرح‌های دانش‌بنیان پیدا کرده است و یکی از ضرورت‌های این دوره، استفاده از ظرفیت‌های علمی استادان سراسر کشور از طریق هیأت‌های علمی است که امیدوارم مسئولان مربوطه به دور از موانع غیرضروری، این مهم را تسهیل کنند.

اکنون اکثر کشورهای دنیا از دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری دنیا که عدالت جغرافیایی را در سراسر کشور رعایت کرده است، تفاهم‌نامه همکاری، دفتر و شعبه می‌خواهند و دانشگاه آزاد اسلامی باید در حوزه بین‌الملل و تعاملات بین‌المللی حضور داشته باشد. (در دیدار با مجمع نمایندگان خراسان رضوی)

سه شنبه 21 دى 1395  19:22

آخرين تاريخ بازديد : جمعه 1 بهمن 1395  2:51:59