استاندار کرمان: ورود دانشگاه آزاد اسلامی به عرصه اقتصاد مقاومتی ارزشمند است / آغاز گردشگری معدن از کوهبنان تا یکماه آینده

۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ | ۲۳:۳۷ کد خبر : ۱۱۸۸۷ اخبار واحد
شصت و نهمین جلسه ستاد اقتصاد مقامتی استان کرمان به ریاست استاندار در ساختمان استانداری کرمان تشکیل شد.
استاندار کرمان:  ورود دانشگاه آزاد اسلامی به عرصه اقتصاد مقاومتی ارزشمند است / آغاز گردشگری معدن از کوهبنان تا یکماه آینده

به گزارش روابط عمومی دانشگاه به نقل ازاستانداری کرمان، علیرضا رزم حسینی در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان کرمان، گام دوم مثلث توسعه اقتصادی منطقه پنج (شهرستان کوهبنان)، حضور دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان معین اقتصادی کوهبنان را یک اقدام بی نظیر برشمرد و تصریح کرد: هفته آینده جلسه ای با رئیس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می شود تا پشتیبانی های مورد نیاز بیشتر شود.

وی حضور دانشگاه آزاد اسلامی به عرصه اقتصاد مقاومتی را ارزشمند و حائز اهمیت دانست واظهار داشت: برای نخستین بار در کشور یک مجموعه فرهنگی و آموزشی وارد عرصه توسعه مناطق شده است که جا دارد از مسئولین کشوری این دانشگاه و همچنین از دکتر بابک آل طه بعنوان ریس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان تقدیر وتشکر گردد.

استاندار کرمان با تاکید براینکه شهرستان کوهبنان با ظرفیت های گردشگری خود می تواند به یک مقصد گردشگری به ویژه در گردشگری معدنی تبدیل شود، یادآورشد: در حوزه معادن نیز باید به معادن شهرستان کوهبنان که منجر به ایجاد شغل پایدار می شود، توجه ویژه ای انجام شود.

رزم حسینی افزود: باید با سیاست صحیح به سمت فرآوری محصولات معدنی در کوهبنان حرکت کنیم و این رابطه باید از نیروهای متخصص استفاده کرد.

وی با اشاره به اینکه مدل مناطق جغرافیای اقتصادی در استان به سوی عمق بخشیدن به فعالیت ها پیش می رود، گفت: این مدل یک مدل موفق در کشور به شمار می رود.

نماینده عالی دولت تدبیر و امید در استان کرمان خاطرنشان کرد: شبکه دولت و بروکراسی های دولتی موجب می شود برخی متخصصان معدنی برای شناسایی ظرفیت های معدنی شهرستان های مختلف ازجمله کوهبنان وارد نشوند.

رزم حسینی در ادامه بر توسعه وحدت در جامع و پرهیز از سیاسی کاری و ایجاد اختلاف تاکید کرد و ادامه داد: با تحقق وحدت، وقت مدیران صرف خدمت بهتر به مردم می شود.

وی تصریح کرد: حجم حضور مقامات کشوری موثر در پیشرفت استان در دولت تدبیر و امید در استان کرمان در بازه زمانی بعد از انقلاب بی نظیر است.

استاندار کرمان بر توسعه کارگاه های قالی بافی تاکید کرد و گفت: تفاهم نامه بافت ۵۰ هزار مترمربع تفاهم نامه امضاء شده است که تاکنون یک هزار و ۵۰۰ مترمربع بافته شده است.

رفع بیکاری در کوهبنان با یک بسیج همگانی

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمان گفت: از مجموع بیکاران در شهرستان کوهبنان، ۴۱۶ نفر در روستاها هستند که با یک بسیج همگانی می توان مشکل اشتغال در این شهرستان ها را برطرف کرد.

ابوالقاسیم سیف الهی افزود: شهرستان کوهبنان ۲۱ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت دارد که برای حل مشکل بیکاری در این شهرستان می تواند از ظرفیت تسهیلات ارزان قیمت نیز استفاده کرد.

اختصاص ۴۶ هکتار از اراضی کوهبنان به کشت زیره سبز

رئیس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان یادآورشد: میزان متوسط بارندگی در شهرستان کوهبنان ۱۴۰ میلیمتر است که در سال جاری میزان بارندگی در این شهرستان ۱۴۶ میلیمتر بوده است.

عباس سعیدی با اشاره به ارزش ۳۷ میلیارد تومانی محصولات باغی و زراعی تولید شده در کوهبنان، گفت: چهار هزار هکتار اراضی کشاورزی در این شهرستان وجود دارد.

وی میزان تولیدات دامی در شهرستان کوهبنان را هفت هزار و ۵۰۰ تن و شیلات نیز ۳۳ تن دانست و ادامه داد: محصولات کشاورزی شاخص در این شهرستان، زعفران و گیاهان داروئی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان با بیان اینکه یک مجتمع دامی در شهرستان کوهبنان راه اندازی شده است، گفت: سطح زیر کشت زعفران در کوهبنان از ۱۴۰ هکتار به ۲۰۰ هکتار و سطح زیر کشت گیاهان دارویی نیز به ۶۰ هکتار افزایش یافته است.

سعیدی با اشاره به اینکه اصلاح نژاد بز بومی نیز در شهرستان کوهبنان انجام شده است، افزود: شش واحد فعال تولید بلدرچین در این شهرستان وجود دارد.

وی یادآورشد: ۴۶ هکتار از اراضی کوهبنان به کشت زیره سبز اختصاص یافته است که ارزش دارویی و صادراتی دارد.

گردشگری معادن در شهرستان های کوهبنان، زرند و راور قابل تحقق است

میرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان نیز در ادامه با تاکید براینکه گردشگری معادن در کوهبنان، زرند و راور قبل تحقق است، خاطرنشان کرد: به دلیل اینکه گردشگری معدن بسیار جذاب و هیجانی است بسیاری از گردشگران خارجی و جوانان را به سمت خود جلب می کند.

محمود وفائی افزود: لازم است که برنامه اجرایی و عملیاتی برای گردشگری معادن در شهرستان کوهبنان انجام شود زیرا تحقق این کار، می تواند در حوزه اشتغال زائی تاثیر به سزایی داشته باشد.

وی گفت: شهرستان کوهبنان از مناطق مهم و مطرح در حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است و می تواند یکی ازمناطق فعال در زمینه جذب گردشگر و ایجاد اشتغال باشد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان افزود: برنامه ریزی برای احداث چهار واحدهای بوم گردی در سال گذشته انجام شده بود که این واحدها راه اندازی شد و در سال جاری نیز ۹ واحد بوم گردی در کوهبنان راه اندازی می شود.

وفایی با اشاره به اینکه در سال گذشته کارهای خوبی برای مرمت آثار تاریخی شهرستان کوهبنان انجام شده است، بیان کرد: محور جدید گردشگری از سمت یزد، بافق و کوهبنان به عنوان مصوبه ملی انجام شده که در توزیع گردشگر به این مناطق نقش به سزایی دارد

برگزاری شورای عالی معادن طی یک هفته آینده

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان نیز گفت: در قانون برنامه ششم توسعه کشور، شورای عالی معادن در استان مصوب شد و ظرفیت خوبی برای حل مشکلات موجود در حوزه معادن است.

مهدی حسینی نژاد با تاکید براینکه آمادگی داریم که معدن گردشگری سراپرده را فعال کنیم، افزود: پیشنهاد می شود که شورای عالی معادن در هفته آینده در استان کرمان برگزار شود تا مشکلات معادن استان در اسرع وقت حل شود