براساس تازه‌ترین رتبه‌بندی شانگهای؛ نام دانشگاه آزاد اسلامی ۲۰ بار در فهرست موسسات برتر جهان قرار گرفت

۲۱ تیر ۱۳۹۶ | ۱۲:۲۲ کد خبر : ۱۲۰۰۹ اخبار واحد
نظام رتبه‌بندی «شانگهای» در تازه‌ترین ویرایش خود در سال ۲۰۱۷ نام ۱۲ دانشگاه ایرانی را منتشر کرده است که روی هم رفته ۱۰۰ بار در زمره مؤسسه‌های برتر آمده اند.
براساس تازه‌ترین رتبه‌بندی شانگهای؛  نام دانشگاه آزاد اسلامی ۲۰ بار در فهرست موسسات برتر جهان قرار گرفت

به گزارش روابط عمومی دانشگاه به نقل از خبرگزاری ایسکانیوز، نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌ها بر پایه عملکرد علمی آنها که با نام «شانگهای» شناخته می‌شود در تازه‌ترین ویرایش خود در سال ۲۰۱۷ نام ۱۲ دانشگاه ایرانی را منتشر کرده که روی هم رفته ۱۰۰ بار در زمره مؤسسه‌های برتر آمده است.

بر اساس این رتبه‌بندی دانشگاه آزاد ۲۰ بار؛ دانشگاه تهران ۱۶ بار؛ دانشگاه‌های صنعتی امیرکبیر و صنعتی شریف هر یک ۱۱ بار؛ دانشگاه علم و صنعت ۱۰ بار؛ دانشگاه تربیت مدرس ۹ بار؛ دانشگاه صنعتی اصفهان هشت بار؛ دانشگاه‌های فردوسی مشهد، تبریز و علوم پزشکی تهران هر یک چهار بار؛ دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل دو بار؛ و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یک بار در فهرست مؤسسه‌های برتر در ۵۲ موضوع آمده‌اند.

رتبه‌بندی موضوعی «شانگهای» مؤسسه‌ها را در ۵۲ حوزه موضوعی (شش موضوع در علوم طبیعی، چهار موضوع در علوم زیستی، ۲۲ موضوع در مهندسی، شش موضوع در علوم پزشکی و ۱۴ موضوع در علوم اجتماعی) بر پایه پنج سنجه گوناگون ارزیابی می‌کند.

مؤسسه‌هایی در این نظام ارزیابی شده‌اند که شمار انتشارات آنها از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ در پایگاه «اینسایت» که تحلیلگر داده‌های نمایه‌نامه «وب آوساینس» است، از ۲۵ تا ۲۰۰ مقاله بسته به موضوع‌های گوناگون باشد.

شمار انتشارات، تاثیر استنادی نرمال شده، جوایز اعضای هیات علمی، نسبت همکاری‌های علمی جهانی و شمار مقاله‌های یک مؤسسه در نشریه‌های برتر، پنج سنجه کلیدی با وزن‌های گوناگون در رتبه‌بندی «شانگهای» برای ارزیابی به کار می‌روند و داده‌های این نظام از دو پایگاه «اینسایت» و «وب آو ساینس» گردآوری می‌شوند.

روی هم رفته نام بیش از ۱.۴۰۰ دانشگاه از ۸۰ کشور با ۱۴.۴۰۰ تکرار در موضوع‌های گوناگون این فهرست آمده‌اند. همچنین، نام دانشگاه‌های آمریکا ۳.۸۵۷ بار با جایگاه نخست در ۳۲ موضوع تکرار شده و دانشگاه «هاروارد» با برتری در ۱۵ موضوع، بهترین عملکرد را داشته است.

نام دانشگاه‌های چین نیز ۱.۶۵۲ بار تکرار شده و در هشت موضوع در جایگاه نخست هستند و نام دانشگاه‌های انگلستان نیز ۱.۱۶۸ بار آمده است.