معاون فرهنگی و دانشجویی واحد کرمان:

دحوالارض، آغازی دوباره برای شناخت ظرفیت های وجودی انسان است

۱۵ مرداد ۱۳۹۷ | ۱۰:۵۶ کد : ۱۲۸۰۰ اخبار واحد
معاون فرهنگی و دانشجویی واحد کرمان دحوالارض را آغازی دوباره برای شناخت ظرفیت های وجودی انسان توصیف کرد.
دحوالارض، آغازی دوباره برای شناخت ظرفیت های وجودی انسان است

دکتر حجت بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی خبرگزاری آنا از کرمان ضمن اشاره به‌مناسبت روز دحوالارض که هم در قرآن و هم روایات به فضلیت آن اشاره شده است تصریح کرد: «چهارشنبه ۱۷ مردادماه برابر با ۲۵ ذی القعده و روز دحوالارض است و این روزی است که خداوند با نظر به کره زمین، به جهان خاکی حیات بخشید، از این روز، بخش‌هایی از کره زمین که سراسر از آب بود شروع به خشک شدن کرد تا کم کم به شکل یک چهارم خشکی‌های امروزی درآمد.»

رئیس شورای تخصصی فرهنگی و دانشجوی استان کرمان با اشاره به روایتی که از امیرالمومنین علیه‌السلام نقل شده است تاکید کرد: «نخستین رحمتی که از آسمان به زمین نازل شد، در بیست وپنج ذی القعده بود. کسی که در این روز روزه بگیرد و شبش را به عبادت بایستد، عبادت صد سال را که روزش را روزه و شبش را عبادت کرده است خواهد داشت.»

وی روزه این روز را مستحب و معادل ۲ ماه روزه دانسته و افزود: «در کتاب مصباح المجتهد این دعا را دارای فضیلت بسیار می دانند و این دعا بدین شرح است اللهم داحی الکعبه و فالق الحبه و صارف اللزبه و کاشف کل کربه أسألک فی هذا الیوم من أیامک التی أعظمت حقها و أقدمت سبقها و جعلتها عند المؤمنین ودیعه و إلیک ذریعه و برحمتک الوسیعه أن تصلی علی محمد و آل محمد عبدک المجیب فی المیثاق القریب یوم التلاق فاتق کل رتق و داع إلی کل حق...»

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان پیام مشترک این مناسبت ها را همان مسأله تعبد و توجه به خالق عنوان کرده و توضیح داد: «عبادت همان مسیر زندگی مختوم به سعادت و کمال انسان است.»

بابایی توضیح داد: رویدادهای دیگری نیز در این روز وقوع داشته که از برخی از آن‌ها عبارت است ازنخستین رحمتی که بر حضرت آدم (ع) نازل شد به فرموده حضرت علی (ع) در این روز بوده، نشستن کشتی نوح (ع) بر کوه جودی، میلاد حضرت ابراهیم (ع)، میلاد حضرت عیسی مسیح (ع) و خروج رسول اکرم (ص) از مدینه (حجه‌الوداع) اشاره کرد.»