براساس اعلام مرکز جهانی رتبه بندی دانشگاه ها

«دانشگاه آزاد اسلامی» برترین دانشگاه ایران شد

۲۳ دی ۱۳۹۷ | ۱۲:۱۹ کد : ۱۳۲۰۲ اخبار واحد
دانشگاه آزاد اسلامی ایران با رتبه جهانی ۷۵.۳ برترین دانشگاه ایران در رتبه‌بندی ۲۰۱۹-۲۰۱۸ مرکز CWUR قرار گرفت.
«دانشگاه آزاد اسلامی» برترین دانشگاه ایران شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به نقل از خبرگزاری مهر، دکتر جعفر مهراد گفت: مرکز رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهانCWUR(Center for World University Ranking) که دفتر مرکزی آن در امارات متحده عربی است، نتایج رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان را منتشر کرد.

وی افزود: این رتبه‌بندی که از سال ۲۰۱۲ منتشر می‌شود، رتبه هزار دانشگاه برتر جهان را بر اساس ۷ شاخص گزارش می‌کند.

بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام خاطرنشان کرد: این مرکز در رتبه‌بندی سال ۲۰۱۹-۲۰۱۸، دانشگاه‌های ۶۲ کشور جهان را بررسی کرد که ایران در این رتبه بندی دارای ۱۲ دانشگاه برتر است که به جز دانشگاه آزاد اسلامی ایران و دو دانشگاه از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بقیه تقریباً همان دانشگاه‌های برتر کشور به شمار می‌روند.

دکتر مهراد ادامه داد: رتبه دانشگاه‌های ایران به ترتیب و با ذکر رتبه جهانی شامل دانشگاه آزاد اسلامی ایران با رتبه جهانی ۳۷۱، دانشگاه تهران با رتبه ۴۶۱، علوم پزشکی تهران با رتبه ۵۴۷، صنعتی شریف با رتبه ۵۹۲، صنعتی اصفهان با رتبه ۶۴۲، صنعتی امیرکبیر با رتبه ۶۸۹، تربیت مدرس با رتبه ۵۷۶، علم و صنعت ایران با رتبه ۷۶۰، دانشگاه شیراز با رتبه ۸۵۷، فردوسی مشهد با رتبه ۸۷۲، علوم پزشکی شهید بهشتی با رتبه ۹۶۶ و دانشگاه شهید بهشتی با رتبه ۹۹۲ است.

وی تأکید کرد: رتبه‌بندی CWUR از ۷ شاخص کیفیت آموزش براساس کسب جوایز بین‌المللی توسط فارغ‌التحصیلان دانشگاه با وزن ۱۵ درصد، استخدام بر اساس تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاه دارای سمت‌های اجرایی در شرکت‌های بزرگ با وزن ۱۵ درصد، کیفیت اعضای هیات علمی بر اساس کسب جوایز بین‌المللی با وزن ۱۵ درصد، برون‌دادهای علمی بر اساس کل تعداد مقالات علمی با وزن ۱۵ درصد، کیفیت انتشارات بر اساس تعداد مقالات پژوهشی در مجلات بسیار معتبر بین‌المللی با وزن ۱۵ درصد، تأثیر بر اساس تعداد مقالات چاپ‌شده در نشریاتی با تأثیر بالا با وزن ۱۵ درصد و استناد بر اساس تعداد مقالات پراستناد با وزن ۱۰ درصد استفاده می‌کند.

بنیانگذار پایگاه استنادی جهان اسلام گفت: در مجموع از میان ۵۷ کشور اسلامی، تنها نام دانشگاه‌های ۹ کشور اسلامی در بین هزار دانشگاه برتر جهان مشاهده می‌شود. در رتبه‌بندی CWUR ترکیه دارای ۱۲ دانشگاه، مالزی ۵ دانشگاه، مصر و عربستان سعودی هرکدام ۴ دانشگاه، پاکستان ۳ دانشگاه و لبنان و نیجریه و تونس هرکدام دارای یک دانشگاه برتر در جمع هزار دانشگاه ممتاز جهان هستند.

وی تاکید کرد: ۱۰ دانشگاه نخست این نظام رتبه‌بندی شامل دانشگاه هاروارد با کل امتیاز ۱۰۰، استنفورد ۹۶.۷ ام.آی.تی ۹۶.۱، کمبریج ۹۴، آکسفورد ۹۳.۲، برکلی ۹۲.۵، پرینستون ۹۱.۹، کلمبیا ۹۱.۴، انستیتو فناوری کالیفرنیا ۹۱ و دانشگاه شیکاگ و۹۹.۶ است.

دکتر مهراد با بیان اینکه امتیازاتی که ۱۲ دانشگاه ایرانی در شاخص‌های ۷ گانه بدست آورده‌اند، عمدتاً مربوط به شاخص‌های استخدام، بروندادهای علمی، کیفیت انتشارات، تاثیر و استناد است، گفت: امتیازهای ۱۲ دانشگاه برتر جمهوری اسلامی ایران در رتبه‌بندی CWUR در دامنه‌ای بین ۷۵.۳ دانشگاه آزاد اسلامی ایران و ۶۹.۸ دانشگاه شهید بهشتی قرار دارد.

انتهای پیام /