مدیرکل دفتر توانمندسازی و آموزش های کاربردی دانشگاه تاکید کرد:ضرورت توجه به ارزشیابی و اثر بخشی در حوزه آموزش منابع انسانی

۲۹ فروردین ۱۳۹۵ | ۰۳:۰۲ کد : ۴۲۵ اخبار واحد
کارگاه مشترک توضیح و تبیین آیین نامه آموزش های کاربردی کوتاه مدت دانشگاه آزاد اسلامی ویژه استان های کرمان و یزد به میزبانی واحد کرمان برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر بابک آل طه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان  ضمن خیر مقدم به دکتر حسینی و همکاران دفتر توانمندسازی و آموزش های کاربردی دانشگاه، با اشاره به انتخاب شعار سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل اظهار کرد:«نیروی انسانی مهمترین و ارزشمندترین سرمایه هر سازمان است و دانشگاه آزاد اسلامی می تواندبه عنوان یکی از قطب های اصلی آموزش کشوربا تربیت و پرورش نیروی انسانی متخصص و متعهد مورد نیاز جامعه، نقش مهمی در کشور ایفا کند. »

دبیر هیات امنای استان کرمان با اشاره به زیرساخت ها وامکانات مناسب موجود دردانشگاه آزاد اسلامی گفت:« وجود پتانسیل های بالا ونیروهای متخصص ، در کنار ارتباط و تعامل مناسب با سازمانها می تواند به درآمدزایی و کاهش وابستگی  دانشگاه به شهریه کمک کند.»

آل طه افزود: واحد کرمان با توسعه فعالیت های آموزشی، پژوهشی و اقتصادی به منظور تجاری‏ سازی ایده ‏ها و اجرای طرح های اقتصادی، تشکیل مرکز تولید ایده‏ های تجاری و شناسایی نیازهای اصلی صنعت و تعامل موثر با آنان، معرفی زیرساخت های  علمی و تجهیزاتی دانشگاه به خارج از دانشگاه، حمایت از ابداعات و اختراعات و افزایش بازدیدهای علمی از مراکز معتبر صنعتی درجهت کاهش وابستگی به شهریه گام برداشته است.»

"در ادامه دکتر سید ابراهیم حسینی" مدیرکل دفتر توانمندسازی و آموزش های کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی،ضمن قدردانی از واحد کرمان برای میزبانی این نشست،با اشاره به قدمت حوزه آموزش نیروی انسانی در دانشگاه گفت: دفتر توانمندسازی و آموزش کاربردی از سال 1379 تأسیس شده است و رسالت‌های جدید این دفتر شامل آموزش‌های درون سازمانی و آموزش‌های کوتاه‌مدت تخصصی برای بخش خصوصی و دولتی با هدف درآمدزایی غیر شهریه ای است.»

حسینی گفت: «جهت ارتقاء درجه اعضای هیأت علمی شرکت در دوره های آموزشی به عنوان امتیاز محسوب شده و شرکت در طراحی و تدریس دوره های مذکور، علاوه بر داشتن امتیاز برای ارتقاء  می تواند کسری ساعات موظفی تدریس اعضای اساتید را نیز جبران کند. »

وی با اشاره به چابک سازی دانشگاه و لزوم آموزش نیروها اضافه کرد: « جهت تشویق و الزام شرکت کارمندان در دوره های آموزشی برای کسب برخی عناوین شغلی و یا پست های سازمانی ، گذراندن دوره های بیان شده الزامی شده است.»

مدیر فعالیتهای فوق برنامه واحد علوم و تحقیقات تهران با بیان اینکه دفتر توانمندسازی و آموزش کاربردی در حوزه معاونت جدید برنامه ریزی و اقتصاد دانش بنیان قرار گرفته است خاطر نشان کرد: در دهه ای قرار داریم که رسالت دانشگاه آموزش و پژوهش است و تربیت نیروی انسانی متخصص و متناسب  با ساز وکارهای جدید دانشگاه  در پیبشرد اهداف آن لازم و ضروری و  بسیار مفید خواهد بود.

مدیرکل دفتر توانمندسازی و آموزش های کاربردی دانشگاه با اشاره به لزوم فراهم کردن بسترهای لازم برای توانمندسازی کارمندان در دانشگاه تصریح کرد: «بایددر کنار کارگاه های آموزش محور ،کارگاه های کاربردی وعملی نیز برگزار شود تا بتوانیم با مهارت افزایی، کیفیت خدمات دانشگاهی را افزایش دهیم.»

رئیس دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی واحد علوم و تحقیقات تهران توجه به ارزشیابی و اثر بخشی در آموزش منابع انسانی را ضروری دانست و افزود: «آموزش های کوتاه مدت یا آموزش هایی که مبتنی بر توانمندیهای حرفه ای و مهارتی است می تواند فرد را به قابلیت های لازم برای انجام امور محوله برساند.»

وی  هدف از برگزاری این دوره را بررسی فرصت ها وتهدید های موجود در بین استانهای کشور برشمرد و بیان کرد:« افزایش  سهم درآمد های غیر شهریه ای  واحد های دانشگاهی با استفاده از ظرفیت آموزشهای تخصصی و کاربردی کوتاه مدت امری ضروری است.»

عضو شورای سرمایه گذاری و اقتصاد دانش بنیان دانشگاه ازاد اسلامی استان تهران با اشاره به ضرورت تامین 40درصدی هزینه‌های دانشگاه از طریق درآمدهای غیر شهریه‌ای خاطرنشان کرد: «آموزش‌های کوتاه مدت تخصصی یکی از منابع کسب درآمد واحدها به شمار می‌رود که انتظار داریم واحدها با جدیت و دقت نظر در جهت اجرای این مهم، اقدام قانونی لازم را انجام دهند.»

مدیر کل دفتر توانمندسازی و آموزشهای کاربردی دانشگاه بایادآوری تفاهم نامه های همکاری امضاشده این دانشگاه گفت: «تفاهم نامه‌هایی بین دانشگاه آزاد و سازمان نظام مهندسی ساختمان، سازمان آموزش فنی و حرفه ای، آموزش و پرورش و برخی دیگر از نهادها و سازمان‌ها منعقد شده که درخواست داریم واحد ها و مراکز آموزشی برای مذاکره با سازمان های اقدام نمایند .»

عضو شورای سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران برضرورت برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت باکیفیت و حرفه ای تاکید و تصریح کرد: «استفاده ازاستادان مجرب، امکانات خوب، تکریم شرکت کنندگان در کلاس ها باید موردتوجه ویژه واحدهای دانشگاهی باشد.»

درادامه دکتر کیومرث علی پور مدیر آموزش‌های تخصصی و کاربردی آزاد دانشگاه به تشریح آیین نامه آموزش های تخصصی و کاربردی کوتاه مدت پرداخت و به سوالات حضار در این خصوص پاسخ داد.